Symposium ‘Lokale handhaving langs twee sporen’

Delen:

Op 4 februari wordt het symposium ‘Lokale handhaving langs twee sporen’ georganiseerd in het Novotel Brainpark in Rotterdam. Dit symposium wordt verzorgd door de Stichting Juridische Samenwerking aan de Maas ter gelegenheid van de aanvaarding door mr. A.B. Blomberg van de bijzondere leerstoel rechtshandhaving (Erasmus Universiteit Rotterdam). De leerstoel is door de stichting ingesteld.

De lokale rechtshandhaving is continu in beweging. Nieuwe problemen vragen om nieuwe instrumenten of creatieve inzet van bestaande instrumenten. Op veel beleidsterreinen hebben zowel het bestuur als politie en justitie bevoegdheden. Waar komen deze sporen samen en welke gevolgen heeft dat voor de praktijk van de handhaving?

Tijdens dit symposium wordt aan de hand van twee voorbeelden uit de Rotterdamse handhavingspraktijk, te weten de aanpak van mensenhandel en de toepassing van het tijdelijk huisverbod, belicht voor welke juridische en praktische vragen handhaving langs twee sporen de lokale handhavers stelt alsmede welke kansen dit biedt. Onder andere komen de volgende vragen aan de orde. Wat is de verhouding tussen OM en bestuur, waar ontmoeten zij elkaar? Hoe wordt samengewerkt? En hoe wordt afgestemd welke vorm van handhaving wordt toegepast? Na twee inleidingen wordt in enkele parallelle werkgroepsessies nader op deze en andere vragen ingegaan.

De sprekers zijn: mr. Dedy Woei-A-Tsoi (officier van justitie bij het Openbaar Ministerie Rotterdam), Sara Etty (ketenregisseur huisverboden bij GGD Rotterdam-Rijnmond) en prof. mr. Lodewijk Rogier (hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de EUR).

Het symposium duurt van 12.30 uur tot 15.15 uur met aansluitend om 16.00 uur de oratie van prof. mr. A.B. Blomberg in de Aula van de EUR. De titel van haar oratie luidt: ‘Wie is er verantwoordelijk voor handhaving?’.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven