Symposium ‘Omgangsvormen tussen politici en rechters’

Delen:

In samenwerking met het hof en rechtbank Arnhem organiseert de rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit Nijmegen op 8 september het symposium ‘Omgangsvormen tussen politici en rechters’. Vooraanstaande juristen zullen ingaan op de vraag of er omgangsvormen bestaan en welke inhoud deze – als ze bestaan – hebben.

Gerdy Verbeet, voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, opent het symposium om 14.00 uur. Vervolgens wordt het symposium ingeleid door prof. mr. Hans den Tonkelaar (hoogleraar rechtspraak aan de Radboud Universiteit Nijmegen en vice-president van de rechtbank Arnhem). Daarna spreken mr. Ella Kalsbeek (voorzitter van de Raad van Bestuur van Altra en oud-staatssecretaris van Justitie), prof. mr. Tijn Kortmann (emeritus hoogleraar Staats- en bestuursrecht en algemene staatsleer aan de Radboud Universiteit Nijmegen) en mr. Herco Uniken Venema (president van de rechtbank Utrecht) over het thema. Na deze voordrachten is er ruimschoots gelegenheid voor discussie.

Naar aanleiding van het symposium wordt het boek ‘Omgangsvormen tussen politici en rechters’ uitgegeven door Kluwer. In het boek zijn bijdragen opgenomen van diverse politici, rechters, journalisten en wetenschappers die hun visie op het onderwerp van dit symposium geven. Daarnaast bevat het boek een verslag van de inleidingen en de discussie die tijdens het symposium heeft plaatsgevonden.

Klik voor meer informatie en het volledige programma hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven