Symposium over 65 jaar EVRM

Delen:

Beeld bij Symposium EVRMOp 4 november wordt herdacht dat 65 jaar geleden het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) werd ondertekend. De Leidse Juridische faculteit organiseert ter gelegenheid daarvan een symposium met gezaghebbende sprekers als Maarten Feteris (president Hoge Raad) en Egbert Myjer (oud-rechter in het Europees Hof voor de Rechten van de Mens).

Het verdrag werd ondertekend op 4 november 1950. In de decennia daarna heeft het EVRM zich ontwikkeld tot één van de pijlers van de rechtsstaat en de Europese openbare orde. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg is toonaangevend voor de ontwikkeling van de internationale mensenrechten. Dat betekent niet dat het EVRM een rustig bezit is: met enige regelmaat wordt betoogd dat het Hof te ver gaat, of juist niet ver genoeg. De sprekers in Leiden belichten het heden, het verleden en de toekomst van het EVRM.

Naast Feteris en Myjer zullen spreken: Joost Taverne, lid van de Tweede Kamer, Roeland Böcker, agent van de Nederlandse regering voor het EHRM, Jan-Peter Loof, waarnemend ondervoorzitter van het College voor de Rechten van de Mens, Antoine Buyse, hoogleraar Universiteit Utrecht, Janneke Gerards, hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen, Lize Glas, promovenda Radboud Universiteit Nijmegen, Vicky Kosta, universitair docent Universiteit Leiden en Ingrid Leijten, universitair docent Universiteit Leiden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven