Symposium over toekomst juridisch onderwijs

Delen:

Op 3 mei aanstaande organiseert de rechts- en Bestuurkundige afdeling van het Thijmgenootschap een symposium met het thema: ‘Tussen Scylla en Charybdis, het academisch juridisch onderwijs in woelige wateren’. De maatschappij juridiseert in hoog tempo en heeft grote behoefte aan juristen met een gedegen kennis van het Nederlands positief recht. Daarnaast dienen juristen bestand te zijn tegen grote maatschappelijke druk en te beschikken over hoge ethische en morele standaards. Ook gezien de grote vertegenwoordiging van juristen in onder meer overheid en bestuur, mogen aan hun kennis en waardenpatroon hoge eisen worden gesteld.

In groot contrast met deze maatschappelijke vraag, staat de steeds geringere aandacht in het juridisch onderwijs voor het geldende Nederlandse recht en voor na te streven hogere waarden. Door een krimpende eerste geldstroom en zeer beperkte mogelijkheden voor externe financiering, staan de kwaliteit van het onderwijs en daarmee van de juristen onder druk.

In het symposium belichten vier zeer gerenommeerde sprekers deze tendensen, ieder vanuit een eigen invalshoek en visie. Alhoewel het juridisch onderwijs centraal staat, is deze discussie van belang voor het gehele hoger onderwijs. Aanmelden is mogelijk via n.vanoostrom@uu.nl. De kosten (inclusief broodjes en borrel) bedragen €7,50, ter plaatse te voldoen. De lokatie is het Academiegebouw, Universiteit Utrecht. Tijd: van 16.00-19.00 uur

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven