Symposium Religie, recht en geweten

Delen:

Het Centrum voor Religie en Recht organiseert een symposium met als thema Religie, recht en geweten op vrijdagmiddag 31 mei. Tijdens verschillende lezingen zal aandacht gevraagd worden voor de plaats van het geweten in het publieke domein. Zo houdt Ben Vermeulen, staatsraad en hoogleraar onderwijsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, een lezing over de plaats van het geweten in het recht.

Daarnaast zullen Theo Boer (universitair docent ethiek aan de Protestante Theologische Universiteit) en Ton Meijers (universiteit hoofddocent canoniek recht aan de Tilburg School of Catholic Theology) spreken over de functie van het geweten binnen de ethiek respectievelijk het beroepsgeheim en geweten in het pastoraat.

Na elke lezing is er ruimte voor een nagesprek. Iedereen is welkom om deze middag bij te wonen. Na afloop is er een receptie.

Het Centrum voor Religie en Recht is opgericht in 2001 en vormt een samenwerkingsverband van theologen en juristen van de Faculteit der Godgeleerdheid en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Datum: vrijdag 31 mei 2013
Tijd: 14.00 – 17.00
Locatie: Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, Hoofdgebouw – 14A10

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven