Symposium ‘Toegang tot het recht in Zeeland’

Delen:

vlaggen-provincie-zeeland-provincie-vlag-zeeland1De samenvoeging van de rechtbanken in Zeeland en Breda, de centralisatie van het Openbaar Ministerie in Breda, de discussie over de mogelijke verhuizing van de gevangenis van Middelburg naar Bergen op Zoom: Zeeland ziet momenteel een aantal parallelle hervormingen van het justitieel apparaat. Veel Zeeuwse juristen, en burgers, maken zich daarbij zorgen over de betekenis van de hervormingen voor de kwaliteit, toegankelijkheid en kosten van de rechtspleging.

Om deze reden organiseren de Zeeuwse Meesters (een platform van juristen, rechters en advocaten in Zeeland), de Roosevelt Academy en de Zeeuwse Orde van Advocaten op 12 december (15.00-17.30 uur) een symposium over dit onderwerp in de Burgerzaal van het oude Stadhuis te Middelburg.

Centrale vragen zijn: Wat gaan de hervormingen betekenen voor de strafrechtspleging? Wat is momenteel de toegang tot het recht Zeeland? In hoeverre zijn de effecten van de verhuizing nu al voelbaar, levert de voorgenomen verhuizing echt een bezuiniging op? En wat zijn de verwachte effecten in de toekomst?

Het symposium wordt geopend door Commissaris van de Koningin Karla Peijs. Vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie, de rechtbank, de gevangenis en de politie geven inzicht in de huidige stand van zaken. Daarnaast presenteren studenten van de Roosevelt Academy onderzoek dat zij deden naar dit onderwerp en geven de burgemeesters van Terneuzen, Middelburg, Veere en Goes commentaar. Bovendien is er ruimte voor discussie met alle genodigden.

Iedereen met belangstelling voor dit onderwerp kan zich per e-mail aanmelden bij Heleen Bijl (hjb@justionadvocaten.nl).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven