Symposium ‘Vergiffenis en het recht’

Delen:

broken-heartVergiffenis staat op gespannen voet met het recht: enerzijds zet vergiffenis het recht buitenspel, anderzijds past het bij het recht. Hoe werkt deze relatie precies? En wat is vergiffenis eigenlijk? Kunnen filosofie en literatuur hierover iets leren? Ter gelegenheid van het afscheid van Edith Brugmans organiseert de Radboud Universiteit Nijmegen op donderdag 27 juni het symposium ‘Vergiffenis en het recht’.

Brugmans is sinds 1989 verbonden aan de Nijmeegse universiteit; aanvankelijk als docent, later als universitair hoofddocent rechtsfilosofie. Sinds 1998 is zij ook bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden.

Sprekers zijn onder meer Ernst Hirsch Ballin (hoogleraar rechten van de mens aan de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar Nederlands en Europees constitutioneel recht aan de Universiteit van Tilburg) over ‘Straf en gratie’, Sebastiaan Roes (hoogleraar deontologie en de geschiedenis van het notariaat aan de Radboud Universiteit Nijmegen) over ‘Vergiffenis in het erfrecht’ en Renée van Riessen (bijzonder hoogleraar Christelijke filosofie aan de Universiteit Leiden) over ‘Vergeving en naastenliefde: mogelijk of onmogelijk?’.

Edith Brugmans sluit het symposium door te spreken over ‘Vergiffenis als juridische en literaire finale: happy endings’.

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven