TeekensKarstens opent tech office in Amsterdam

Delen:

Foto: Pixabay

Het kantoor had al een cliënt desk in Amsterdam, nu komt daar een tech office bij. Onder de naam ‘TK Amsterdam’ werken vanaf januari 2019 zes advocaten en een legal counsel van de sector Informatie, Communicatie & Technologie van TeekensKarstens advocaten notarissen vanuit de hoofdstad.

TK wil zitten op een plek waar technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen en waar start-ups en scale-ups continu werken aan ‘the next big thing’, aldus TK. Het kantoor heeft ook vestigingen in Leiden en Alphen aan den Rijn. In de nieuwe vestiging komen zes mannen en één vrouw te werken. Deze ‘tech lawyers’ gaan zich richten op kwesties rond privacy (AVG), intellectueel eigendom, M&A, blockchain en kunstmatige intelligentie.

Volgens advocaat Rens Goudsmit, die meegaat naar Amsterdam, roepen nieuwe technologieën en ontwikkelingen ook vernieuwende en complexe rechtsvragen op. “De huidige wet- en regelgeving is vaak nog niet ingericht op deze nieuwe ontwikkelingen”, zegt hij. “Er is nog geen hapklaar antwoord op vragen als: hoe verhouden de beginselen van de AVG zich tot vastlegging van allerlei transacties in een gedecentraliseerde blockchain? Wie is aansprakelijk in het geval van een aanrijding met een zelfrijdende auto? Waar rust het auteursrecht als een robot een boek schrijft? Wij benaderen deze vragen vanuit onze juridische- en sectorkennis met de technologie als uitgangspunt.”

Het nieuwe kantoor wordt gehouden in een co-workspace aan de Keizersgracht.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven