Teeven teleurgesteld in Advocatenorde

Delen:

teeven-2Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie is onaangenaam verrast dat de Advocatenorde haar medewerking aan pilots tot versterking van de eerstelijns rechtsbijstand heeft stopgezet. “Ik ben buitengewoon verrast en teleurgesteld.” Dat zei Teeven vandaag tijdens een algemeen overleg van de vaste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie dat ging over de voorgenomen bezuinigingen op de gefinancierde rechtsbijstand.

In een brief aan de Kamercommissie schrijft de Orde over de maatregelen onder meer: ‘Het is de Orde gebleken dat deze exercitie geen enkel ander doel beoogt dan de invulling van een taakstelling en daaraan wenst de Orde geen verdere medewerking te verlenen.’ Tijdens het algemeen overleg zei Teeven hierover teleurgesteld te zijn en te hopen dat de Orde de pilots weer snel zal hervatten. “Ik houd de lijn met de Orde nadrukkelijk open. Ik hoop het intensieve contact dat ik tot nu toe met de Orde had te kunnen voortzetten.”

Voorafgaand aan het algemeen overleg van de Kamercommissie sprak Teeven ongeveer 150 demonstrerende straf-, scheidings- en familierechtadvocaten in Den Haag toe. Hij wees de toehoorders erop dat hij altijd bereid is om naar de advocatuur te luisteren en alternatieven te willen bekijken. De bewindsman zei ‘geen onredelijk mens’ te zijn.

Tijdens het algemeen overleg benadrukte hij eveneens serieus te zullen kijken naar aangedragen alternatieven van onder meer Jeroen Recourt (PvdA) en Ard van der Steur (VVD). Teeven ziet ook graag alternatieven van de Orde en de advocatuurlijke specialisatieverenigingen tegemoet. “Ik sta overal voor open.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven