Teeven ziet geen probleem in steviger lobby KNB

Delen:

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie ziet geen probleem wanneer de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) steviger zou gaan opkomen voor de positie en belangen van de notarissen. “Zolang die lobby gaat over het publieke belang kan de KNB dat prima doen”, aldus Teeven in een gesprek dat voorzitter Ruud van Gerven en inkomend voorzitter Franc Wilmink 24 mei hadden met de staatssecretaris. Dat meldt de KNB op haar website.

De opmerking van Van Gerven tijdens de algemene ledenraadsvergadering vorig jaar over de KNB-lobby had alleen betrekking op de oproep vanuit het notariaat om terug te keren naar vaste tarieven. Een dergelijke lobby vindt Teeven echter niet horen bij een publiekrechtelijke organisatie als de KNB. Hij zei ook dat meer dan één lobbyorganisatie niet gemakkelijk is om mee te werken. De staatssecretaris toonde zich volgens de KNB zeer geïnteresseerd in de ontwikkelingen in het notariaat. Van Gerven en Wilmink hebben Teeven uitvoerig bijgepraat over de problemen waar veel (kandidaat-)notarissen momenteel mee te kampen hebben. Tijdens het gesprek heeft Van Gerven de staatssecretaris tevens het rapport overhandigd van de KNB-commissie erfrecht. In het recent verschenen rapport doet de commissie diverse aanbevelingen om het erfrecht om diverse onderdelen aan te passen. Teeven zei dat hij dit een mooi vertrekpunt vindt voor zijn opvolger.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven