Teeven ziet niet direct extra bezuinigingen

Delen:

Bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie is “al behoorlijk geknepen” en daar zit “niet veel vet op de botten”. Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) zou daarom niet meteen weten waar er bij zijn departement nog extra bezuinigd kan worden. Dat maakte Teeven zaterdag duidelijk in het Radio 1-programma Tros Kamerbreed.

Teeven wees erop dat het kabinet ambitieuze doelstellingen heeft om de veiligheid in het land te vergroten en dat die geld kosten, zoals bijvoorbeeld het op sterkte houden van de politie. De VVD-staatssecretaris maakte duidelijk zelf ook in afwachting te zijn waar de onderhandelaars van VVD, CDA en PVV na hun wekenlange beraad in het Catshuis mee komen. “Er is behoorlijke stilte over wat wordt besproken”, aldus Teeven. Die stilte kan volgens hem pas worden doorbroken als er een eindresultaat is van de onderhandelingen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven