Tentoonstelling Den Haag ter ere van 70 jaar UVRM

Delen:

Foto: Justice and Peace

Vier mensenrechtenorganisaties organiseren een tentoonstelling in Het Nutshuis in Den Haag ter ere van het zeventig jarig bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM). Bij de expositie My Human Rights Hero leren bezoekers over de dertig belangrijkste mensenrechten, die daarin in vastgelegd staan.

De gratis toegankelijke tentoonstelling is een initiatief van Justice and Peace Nederland in samenwerking met het Nederlands Helsinki Comité, Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten, Kinder- en Jongerenrechtswinkel Den Haag en Het Nutshuis.

De expositie door kunstenaar Julia Brants bestaat uit dertig ansichtkaarten waarop elk artikel van de UVRM op een close-up van de huid van verschillende mensen werd geplaatst. Van ‘Iedereen vrij en gelijk’ en ‘Vrije gezinsvorming’ tot ‘Recht op rust’ en ‘Iedereen naar school’. Voor de fotografie van de huiden stonden mensen van alle leeftijden en achtergronden model, onder wie internationale mensenrechtenactivisten. De ansichtkaarten met wetsartikelen zijn ook te koop.

Ook toont de expositie het verhaal van zeven mensen die zich inzetten voor mensenrechten: oud-politicus en mensenrechtendocent Kathleen Ferrier, wethouder Saskia Bruines, de Amerikaanse advocaat Christina Moreno, Marcel Kleizen, Paul Vriend, Ralph Groenheijde en Bilal El Allouchi.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven