‘Term ‘opleideling’ toont geen respect voor beginnende rechter’

Delen:

‘Rechters en raadsheren in opleiding moeten door hun collega’s en opleiders voor ‘vol’ worden aangezien. De nog steeds gebruikte term ‘opleideling’ toont geen respect voor de grote hoeveelheid aan kennis en ervaring die deze mensen al hebben opgebouwd.’ Dat zei Joseph Kessels, hoogleraar Opleidingskundig leiderschap aan de Open Universiteit en hoogleraar Human Resource Management aan de Universiteit Twente vorige week woensdag tijdens de projectbijeenkomst bij SSR over de nieuwe rio-opleiding.

Kessels vindt bovendien dat er op een andere, meer collegiale manier gekeken moet worden naar de rio’s. “Nu lijkt het alsof het mensen zijn met tekorten en gebreken. Maar als je hen benadert vanuit hun talenten zullen zij meer zelfvertrouwen en motivatie krijgen. Met minder uitval tot gevolg.”

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven