Teun Struycken benoemd tot hoogleraar

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Struycken Teun.jpgTeun Struycken, advocaat bij NautaDutilh, is per 1 januari 2008 benoemd tot hoogleraar Europees Goederenrecht aan de Universiteit Utrecht voor één dag per week.

"De hoogleraar Europees goederenrecht zal de toonaangevende positie die Utrechtse rechtswetenschappers op het terrein van het Europese privaatrecht innemen verder versterken en uitbreiden," zegt prof. Dr. Katharina Boele-Woelki, voorzitter van de disciplinegroep privaatrecht van de Universiteit Utrecht. "Ook het goederenrecht kan zich aan de invloeden vanuit Brussel niet onttrekken, terwijl de rechtsvergelijkende benadering van dit vakgebied steeds belangrijker wordt."

Teun Struycken blijft actief als advocaat bij de praktijkgroep Banking & Finance van NautaDutilh in Amsterdam en is de elfde hoogleraar binnen de gelederen van het kantoor. Hij is gespecialiseerd in giraal effectenverkeer, internationale financieringstransacties, herstructureringen en de uitwinning van zekerheden.

Teun Struycken promoveerde eerder dit jaar cum laude aan de Radboud Universiteit te Nijmegen op De numerus clausus in het goederenrecht. Hij is werkzaam bij NautaDutilh sinds 2002.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top