Teun Struycken benoemd tot hoogleraar

Struycken Teun.jpgTeun Struycken, advocaat bij NautaDutilh, is per 1 januari 2008 benoemd tot hoogleraar Europees Goederenrecht aan de Universiteit Utrecht voor één dag per week.

"De hoogleraar Europees goederenrecht zal de toonaangevende positie die Utrechtse rechtswetenschappers op het terrein van het Europese privaatrecht innemen verder versterken en uitbreiden," zegt prof. Dr. Katharina Boele-Woelki, voorzitter van de disciplinegroep privaatrecht van de Universiteit Utrecht. "Ook het goederenrecht kan zich aan de invloeden vanuit Brussel niet onttrekken, terwijl de rechtsvergelijkende benadering van dit vakgebied steeds belangrijker wordt."

Teun Struycken blijft actief als advocaat bij de praktijkgroep Banking & Finance van NautaDutilh in Amsterdam en is de elfde hoogleraar binnen de gelederen van het kantoor. Hij is gespecialiseerd in giraal effectenverkeer, internationale financieringstransacties, herstructureringen en de uitwinning van zekerheden.

Teun Struycken promoveerde eerder dit jaar cum laude aan de Radboud Universiteit te Nijmegen op De numerus clausus in het goederenrecht. Hij is werkzaam bij NautaDutilh sinds 2002.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven