Tevreden over digitaal procederen bij Hoge Raad

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Chris van Houts

Advocaten zijn tevreden over digitaal procederen in civiele zaken bij de Hoge Raad. Dat blijkt uit de evaluatieronde onder de cassatiebalie. De advocaten zijn positief over het gebruiksgemak, de eenvoud, de snelheid en de 24-uurs beschikbaarheid. Het portaal wordt ook betrouwbaar gevonden.

Met ingang van 1 maart 2017 wordt in civiele vorderingszaken in cassatie digitaal geprocedeerd via het digitale portaal Mijn Zaak Hoge Raad. Het gebruik van het portaal door de advocaten is na vijf maanden geëvalueerd. Op dat moment werd in ongeveer 60 zaken via het portaal digitaal geprocedeerd.

Naast positieve reactie kreeg de Hoge Raad ook suggesties voor verbetering, vooral over het digitale dossier en het aantal notificatiemails dat advocaten krijgen als ze iets in dat dossier veranderen. Verder zouden advocaten graag zien dat kantoormedewerkers ook toegang kunnen krijgen tot het dossier van hun zaken.

De Hoge Raad wil de uitkomsten van de telefonische evaluatie gebruiken voor de verbetering van het portaal en het aanpassen van reglementen, veel gestelde vragen en de helpdeskprocedure. De resultaten worden ook gebruikt bij de voorbereidingen van digitaal procederen in straf- en belastingzaken.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top