Partnerbijdrage van

The Hague Rules gelanceerd

Delen:

Op 12 december 2019 werden The Hague Rules on Business and Human Rights Arbitration gelanceerd. Dit gebeurde tijdens een symposium in het Vredespaleis.

Het The Hague Rules-project van het CILC (Center for International Legal Cooperation) beoogt met een aangepaste versie van de UNCITRAL Arbitrage Regels een aanvulling te bieden op de derde pijler, over remedies, van de UN Guiding Principles on Business and Human Rights en daarmee een flexibele en beter controleerbare procedure voor het oplossen van problemen op het gebied van business en mensenrechten. De Hague Rules hebben een tweeledig doel; ze kunnen worden gebruikt door ondernemingen en de partijen, die menen in hun mensenrechten geschaad te zijn door het handelen van de onderneming, en ze bieden een adequate dispute resolution methode in de supply overeenkomsten tussen de sourcing company en de supplier, die in toenemende mate compliance vergen door de supplier met de internationale en nationale normen op mensenrechten gebied.

Op de CILC website is een kort verslag met video-impressie van het symposium te zien met link naar de digitale versie van de Hague Rules. Informatie over het project en relevante documenten zijn te vinden op de projectpagina op de website van het CILC.

Delen:

Meer berichten van partner

Scroll naar boven