‘Think like a lawyer, don’t act like one’

Delen:

OMSLAG-THINK-LIKE-A-LAWYER-DONT-ACT-LIKE-ONEMaar liefst 75 succesvolle strategieën om conflicten te voorkomen of op te lossen staan in het deze maand verschenen boek ‘THINK LIKE A LAWYER, DON’T ACT LIKE ONE’ van advocaat Aernoud Bourdrez (Bourdrez Law). Met de beste lessen van Winston Churchill, Al Capone, Harvard University, drie bonobo’s, twee zoenende boksers, Gorbatsjov en vele anderen.

Voor dit boek volgde Bourdrez de beroemde cursus ‘Program on Negotiation’ aan Harvard en las hij de standaardwerken als ‘Getting to Yes’ en ‘The Art of War’. Ook keek hij urenlang naar Big Brother, Hell’s Kitchen en tientallen K-1 gevechten. Maar volgens Bourdrez valt nog het meest te leren van de tientallen Dashcam-filmpjes die op Youtube circuleren. Met name die uit Rusland, waar het er rauw aan toe kan gaan in het verkeer. De op het dashboard gemonteerde camera’s leggen mooi vast hoe het conflict ontstaat en hoe het ene conflict drastisch uit de hand loopt en het andere slim wordt opgelost.

Bourdrez: “Alle conflicten zijn hetzelfde. Je ziet steeds dezelfde patronen. Als je die herkent, kun je het conflict vaak eenvoudig voorkomen of oplossen.” In zijn boek worden deze patronen beschreven en leer je hoe je ze kunt doorbreken. “Een typisch patroon is dat partijen voor een harde of zachte benadering kiezen, hoewel alle geleerden het erover eens zijn dat een duale benadering beter werkt: hard op de zaak en zacht op de man.” Zo haalt Bourdrez in zijn zevende strategie Mr. Wolf uit de film Pulp Fiction aan: ‘So pretty please, with sugar on top: clean the fuckin’ car’.

In september komt het boek uit in Amerika. THINK LIKE A LAWYER, DON’T ACT LIKE ONE verscheen eerder onder de titel GRRR in Nederland.

Kijk alvast voor een aantal onderhandelingstips op www.thinklikealawyer.info

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven