Tien gerechten krijgen forensische ondersteuning

Delen:

dnaZes rechtbanken en vier gerechtshoven krijgen een parttime forensisch medewerker, die rechters en juridisch medewerkers kan helpen bij het doorgronden van forensisch bewijs. Dat heeft de Raad voor de rechtspraak besloten naar aanleiding van een succesvolle proef. De ondersteuning duurt in elk geval tot 1 januari 2015.

Technisch bewijs heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. De onderzoeksmogelijkheden zijn enorm toegenomen, net als het wetenschappelijk gehalte van rapporten van bijvoorbeeld het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Die zijn voor rechters steeds moeilijker te begrijpen, terwijl zij elk bewijsmiddel kritisch moeten beoordelen. Daarom is in 2012 een proef gestart met forensische ondersteuning door afgestudeerden van de masteropleiding ‘Forensic science’ (Universiteit van Amsterdam) bij de rechtbanken in Amsterdam, Den Haag en Midden-Nederland.

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven