Nieuws

Tiende keer Requireerwedstrijd

Foto Geert Snoeijer

Dit jaar wordt voor de tiende keer de Nationale Requireerwedstrijd (NRWS) georganiseerd. Rechtenstudenten van de Nederlandse Universiteiten – met basiskennis van straf- en strafprocesrecht – kunnen zich nu inschrijven voor deelname.

De studenten doen eerst mee aan de voorronde op de rechtbank in het arrondissement van hun eigen universiteit. Aan de voorronde mogen in totaal acht studenten per universiteit deelnemen. Een jury kiest per arrondissement een finalist(e) die door mag naar de finale bij het Paleis van Justitie in Amsterdam, op vrijdag 20 april 2018.

Ter voorbereiding mogen finalisten (een dag vóór de finale) een workshop debattechniek van het Nederlands Debatinstituut volgen. Ook krijgen de finalisten een masterclass van een bekende officier van justitie.

Op de finaledag laten de finalisten hun requisitoir horen aan de jury en moeten ze daarnaast in repliek reageren op een kort pleidooi van een bekende advocaat.

De winnaar wordt beloond met een stageweek bij een OM-parket naar keuze. Ook is de winnaar verzekerd van een plek bij SummerCourt 2018. Studenten kunnen zich tot en met 25 februari 2018 aanmelden.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures
Mercedes-Benz – Mercedes Business Solutions (Rectangle)