Juridisch nieuws

Tijdschrift Trema gestopt, maar maakt doorstart

Foto: Depositphoto's

Trema, het juridische vaktijdschrift voor de rechterlijke macht, houdt na ruim veertig jaar op te bestaan. Wel laat de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak weten met een Trema nieuwe stijl te komen.

Nadat de papieren editie van Trema al eerder was wegbezuinigd door de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak die het uitgaf, is nu ook de online versie stopgezet, zo blijkt uit het voorwoord van de redactie bij het laatste digitale nummer.

Trema kwam als opvolger van het Mededelingenblad van de NVvR in 1978 voor het eerst uit en onderging sindsdien al vaker veranderingen. De communicatie tussen vereniging en leden ontwikkelde in die periode met de tijd mee, “met als sluitstuk een − tijdelijk weliswaar − compleet digitaal bestaan van Trema, als experiment, maar vooral als gevolg van zware bezuinigingen, waarmee de NVvR werd geconfronteerd”, aldus de Trema-redactie. De digitale vorm is veel lezers tegengevallen. Terugkeer naar papier bleek onmogelijk, moest de redactie constateren, waarna het doek viel voor Trema.

Papieren tijdschrift

Het bestuur van de NVvR kondigt aan dat er vanaf komende zomer wel twee keer per jaar een andersoortige Trema zal worden uitgebracht, op papier. Ook in de nieuwe versie wordt aandacht besteed aan kwesties die leden van de rechterlijke macht bezighouden, maar het tijdschrift krijgt een meer thematische opzet en zal ook buiten de rechtspraak en het OM worden verspreid. In juni komt het eerste nieuwe papieren tijdschrift uit. Daarin is aandacht voor de maatschappelijke gevolgen van de (te) hoge werkdruk bij de rechterlijke macht.

De eerder verschenen online edities blijven beschikbaar op de website van Trema.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures