Tilburg Law School lanceert Engelstalige juridische bachelor Global Law

Delen:

tilburg-law-schoolDe Tilburg Law School lanceert vandaag de eerste Engelstalige juridische bachelor Global Law in Nederland. Vijftig studenten startten de opleiding deze maand. Meer dan 70 procent van de studenten komt uit het buitenland. De faculteit beoogt met deze opleiding kwaliteit boven kwantiteit te benadrukken.

De bachelor Global Law zet Tilburg op de kaart van het wereldwijde juridisch onderwijs. Door het combineren van een mondiaal perspectief en interdisciplinariteit, worden de sterkste punten van het juridisch onderwijs binnen Europa en in de Verenigde Staten samengebracht.

In lijn met de universitaire strategie, betreft het een interdisciplinaire opleiding. Studenten leren het recht te koppelen met de economie, psychologie, politicologie, geschiedenis of filosofie. Daarnaast biedt de opleiding de mogelijkheid om een verbinding te leggen tussen het onderzoek dat verricht wordt bij Tilburg Law School en het onderwijs.

Corien Prins, decaan van de rechtenfaculteit van de Universiteit van Tilburg: “Globalisering daagt ons uit om over de rol, inhoud en toekomst van de juridische opleiding na te denken. We zien al dat de rechtspraktijk verandert onder invloed van kwesties die niet gebonden zijn aan klassieke grenzen. Zowel geografische grenzen als ook grenzen tussen rechtsgebieden. Met onze nieuwe Tilburgse bacheloropleiding willen we op deze verandering en uitdaging inspelen.”

De bachelor bereidt haar studenten voor op leidende posities in hun juridische carrière en traint ze voor meer dan alleen het begin van hun professionele leven. Zij worden klaargestoomd om aan de slag te gaan in grote organisaties zoals internationale advocatenkantoren, grote internationale ondernemingen, nationale overheden en NGO’s.

In de ontwikkelingsfase en bij het vormgeven van het curriculum is veel contact geweest met potentiële werkgevers. Zij geven input voor het programma en zullen masterclasses verzorgen. Daarnaast steunen zij ook financieel de opleiding. Zoals bijvoorbeeld De Lage Landen. Francisca Comiche (senior vice president en deputy general counsel bij De Lage Landen, sponsor van Global Law): “Als internationaal bedrijf hebben wij behoefte aan goede juristen, die diepgaande kennis hebben van het recht, maar tevens vanuit verschillende juridische rechtstelsels kunnen denken. De opzet van de nieuwe opleiding Global Law sluit derhalve goed aan op onze behoeften.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven