‘Toegankelijk notariaat’ komt met OnlineLegaat-app

Delen:

20 juli Online legaat appGoedNalaten en DoeHetzelfNotaris hebben een app ontwikkeld waarmee testamentair schenken in een mum van tijd is geschied. Met de OnlineLegaat-app kunnen goede doelen en ANBI’s (algemeen nut beogende instellingen) op hun eigen website de mogelijkheid bieden tot het opstellen van een legaatakte.

Vrienden, leden of donateurs hoeven alleen hun persoonlijke gegevens en het bedrag in te vullen. Daarna gaat de akte automatisch naar de dichtstbijzijnde DoeHetZelfNotaris. Deze neemt contact op met de schenker voor een kort bezoek om een handtekening te zetten. Er zijn geen verdere plichtplegingen en de notaris registreert de akte in het Centraal Testamentenregister; dan heeft het legaat geldigheid als (aanvullende) testamentaire bepaling. Het hele proces is daarmee notarieel en erfrechtelijk geborgd. De innovatieve dienst is ontwikkeld in samenwerking met twee goede doelen.

Pablo van Klinken, directeur van DoeHetZelfNotaris.nl vindt dat dit product past in hun bedrijfsfilosofie van ‘toegankelijk notariaat’. “Omdat we denken dat we de goede doelen van Nederland hiermee kunnen ondersteunen hebben we bewust de prijs erg laag gehouden op 125 euro voor een akte.” Goede doelen die schenkers direct willen laten legateren aan hun stichting, betalen voor deze service jaarlijks 750 euro.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven