Toezichtprioriteiten advocatuur 2013 bekend

Delen:

De lokale dekens hebben hun prioriteiten voor 2013 bekendgemaakt. De dekens richten zich vooral op een uitwerking van het financiële toezicht. Ook zal de kwaliteit van advocaten die kwetsbare groepen als cliënt hebben, bijzondere aandacht krijgen. Bovendien gaan de dekens de aansluiting van advocatenkantoren bij een geschillencommissie bevorderen. Dit blijkt uit het vrijdag gepubliceerde jaarplan van de dekens.

De dekens hebben besloten dat ze komend jaar proactief kantoorbezoeken afleggen, alle klachten uniform registreren en de lokale Ordebureaus verder professionaliseren. Ook wordt uitgewerkt wat het profiel van een lokale deken moet zijn. Speciaal aandachtspunt is verder alle ICT te verbeteren voor versterking van het toezicht.

Het dekenberaad komt sinds een jaar maandelijks bijeen om afspraken te maken over uniformering en professionalisering van het toezicht. De dekens zullen in 2013 een meerjarenplan opstellen met daarin de toezichtstrategie voor de periode 2013-2016.

Morgen wordt het eindrapport over het toezicht op de advocatuur door interim rapporteur Rein Jan Hoekstra gepresenteerd. Lees morgen op mr-online.nl over zijn eindconclusies.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven