Toneel tijdens Open Dag Hoge Raad

Delen:

beeld bij hoge raad 3 100x100

© Chris van Houts

Na de officiële opening van het nieuwe gebouw door de Koning op woensdag 20 april opent de Hoge Raad der Nederlanden op zaterdag 23 april zijn deuren voor het publiek. Onderdeel van het programma is het toneelstuk ‘Hé schatje’ door het Nationale Toneel, waaraan ook raadsheren en advocaten-generaal meewerken.

Geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen in het publieke deel van het gebouw, waar het speciaal voor de Hoge Raad gemaakte schilderij van kunstenares Helen Verhoeven hangt. Raadsheren vertellen over hun werk tijdens ‘Meet the Judge’. En de architecten van KAAN Architecten en de kunstenares van het schilderij geven presentaties.

Het programma:

10.30 uur             Meet the Judge
11.00 uur             Toneelvoorstelling (‘Hé Schatje’ met het Nationale Toneel)
12.00 uur             Presentatie KAAN Architecten
12.30 uur             Meet the Judge
13.00 uur             Toneelvoorstelling (‘Hé Schatje’ met het Nationale Toneel)
13.30 uur             Presentatie KAAN Architecten
14.00 uur             Presentatie kunstenares Helen Verhoeven
15.00 uur             Toneelvoorstelling

De toegang is gratis. Het is niet mogelijk om te reserveren. Grote tassen en rugzakken mogen niet mee naar binnen. De beveiliging kan om een identiteitsbewijs vragen. Filmen is niet toegestaan.
Wanneer: zaterdag 23 april, 10.00 uur tot 17.00 uur
Waar: Korte Voorhout 8, Den Haag

Klik hier voor filmpje dat Koning Willem-Alexander woensdag te zien kreeg tijdens de officiële opening. Daarin neemt raadsheer Martijn Polak de kijkers mee van het oude Hoge Raad-paleisje naar de strakke nieuwbouw. De president van de Hoge Raad, Maarten Feteris, componeerde zelf de muziek bij deze film van Gijs Leijdekkers.

beeld bij hoge raad 3 524px

Het schilderij van Helen Verhoeven in de publieksruimte van de Hoge Raad (© Chris van Houts)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven