Tool voor aansprakelijkheid advocaten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto Geert Snoeijer

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) ontwikkelt een tool om te bepalen of advocaten goed zijn verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid.

Adequaat verzekerd

Met die tool kunnen dekens beter beoordelen of de advocaat ‘adequaat verzekerd is’, zoals de verplichting luidt in de Verordening op de Advocatuur. Het hulpmiddel, bijvoorbeeld een checklist of self-assesment, wordt ontwikkeld in samenspraak met verzekeraars. De tool kan ook worden gebruikt om advocaten te attenderen op risico’s. De ontwikkelingskosten worden geschat op 20.000 euro

Rondvraag

Het besluit van de Algemene Raad van de Orde is een vervolg op een rondvraag onder dekens of ze extra handvatten nodig hebben om te beoordelen of een advocaat adequaat verzekerd is. Veel dekens blijken behoefte te hebben aan meer duidelijkheid over de invulling van de norm ‘adequaat’.

Waarnemend advocaat

Het gaat om de hoogte van het verzekerde bedrag, de dekking van de aansprakelijkheid in geval de advocaat optreedt als bestuurder van de stichting derdengelden en het risico van de waarnemend advocaat.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top