Top rechtspraak opent Grotiusgebouw Radboud Universiteit

Delen:

Radboud082-chrisvanhoutsGeert Corstens, president van de Hoge Raad en alumnus van de Radboud Universiteit Nijmegen, opent vandaag samen met vier andere vooraanstaande Nederlandse juristen het Grotiusgebouw van de Radboud Universiteit. De rechtenfaculteit is de hoofdbewoner van het nieuwe gebouw. Voorafgaand aan de opening verzorgt Geert Corstens een voordracht met de titel ‘De rechter in de rechtsstaat’.

De openingshandeling is verder in handen van Jan Watse Fokkens (procureur generaal bij de Hoge Raad), Jaap Polak (voorzitter afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State), Theo Simons (president van de Centrale Raad van Beroep) en Reinier van Zutphen (president van College van Beroep voor het bedrijfsleven).

Het door Benthem Crouwel Architects ontworpen Grotiusgebouw biedt een gevarieerd en modern studielandschap met een aanzienlijk aantal werkgroepzalen en overlegplekken, ruimten voor ontspanning zoals een espressobar en een restaurant, twee kleinere collegezalen en een grote collegezaal met 480 zitplaatsen. Verder beschikt het Grotiusgebouw over twee oefenrechtbankzalen, een onderwijsruimte voor videoconferenties en de grootste rechtenbibliotheek van Nederland. De bibliotheek beslaat drie verdiepingen en beschikt over studieplekken met en zonder pc, en loungeplekken waar samengewerkt en overlegd kan worden.

Collegevoorzitter Gerard Meijer: “Het Grotiusgebouw is een nieuwe parel op de kroon van onze groene campus. Hiermee bieden we onze studenten en medewerkers een onderkomen dat voldoet aan de eisen van modern onderwijs. Voor studenten zal het daardoor aantrekkelijk zijn om ook voor en na de colleges op de campus te blijven om er te studeren en te ontspannen, samen met andere studenten en in nauw contact met de academische staf. Op deze wijze zal het gebouw bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven