Top van Justitie op cursus

Delen:

Beeld bij justitie met zichzelf ad slagAlle bijna zeventig directeuren van het ministerie van Veiligheid en Justitie gaan op cursus. Het departement wil een opener organisatie worden, waarin communicatie, vernieuwing en samenwerking voorop staan. De leidinggevenden moeten het goede voorbeeld gaan geven.

Justitieminister Ard van der Steur stuurde het plan woensdag 2 maart naar de Tweede Kamer, die eerder sprak over een doofpotcultuur op Justitie. Aanleiding waren talrijke incidenten waarbij informatie niet, te laat of onjuist naar buiten kwam.

Bewindspersonen kwamen daardoor meermaals in politieke problemen. Ivo Opstelten en Fred Teeven traden er vorig jaar om af. Opvolger Van der Steur kwam daarna zelf ook al een paar keer klem te zitten.

Topambtenaren hebben een programma opgesteld om te komen tot een nieuwe werkwijze en cultuur. Alle medewerkers, ook die van uitvoerende diensten, moeten zich die aanmeten.

De kosten van het plan zijn nog niet duidelijk. Het geld komt uit de interne begroting van het ministerie, aldus een woordvoerster.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven