Topadvocaat verdachte na roof meesters

Mr. Arthur van der Biezen wordt in verband gebracht met een geruchtmakende roof van vijf 17e-eeuwse meesterwerken. Justitie heeft de aanval geopend op Van der Biezen, die zegt dat hij onschuldig is. Dat meldt de Telegraaf op dinsdag.

Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie en van (medeplichtigheid aan) heling van de gestolen schilderijen. De werken zijn miljoenen waard.

De schilderijen werden buitgemaakt bij een van de meest brutale kunstroven. In maart 2002 werden bij het Frans Hals Museum in Haarlem vijf werken gestolen, onder anderen van Jan Steen. De schilderijen zijn ‘cultureel erfgoed’ en behoren tot de top van de Gouden Eeuw.

Advocaat Van der Biezen: "Ik ben onschuldig en heb gehandeld naar mijn beroepsethiek. Het is de zoveelste aanval op een topadvocaat. Ik heb een schoon geweten. Hiermee word ik ernstig beschadigd."

Bron: Telegraaf

{mosgoogle}

{mosmodule module=Gerelateerd}
{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven