‘Topadvocaten’ voor politie van start

Delen:

Beeld bij Advocatenpoule van startDe befaamde advocatenpoule van topadvocaten voor politiemensen is inmiddels officieel van start gegaan. De poule bestaat uit 19 advocaten van de volgende tien advocatenkantoren: Dallinga Advocatenpraktijk, Kool Advocatuur, De Roos & Pen Advocaten, Van Barneveld Advocaten, Knoops Advocaten, Sjöcrona van Stigt Advocaten, Noorduyn Vermeij Van Straalen Advocaten, Raetsluy Advocaten Breda, Holla Advocaten en Thomassen Advocaten.

De advocaten zijn 24 uur per dag oproepbaar. De politieagent bepaalt zelf welke welke advocaat hij of zij wil. De politie ondersteunt de agent daarbij indien gewenst.

Het idee voor deze advocatenpoule kwam begin augustus uit de koker van korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie. Hij wil dat agenten die bij een geweldsincident betrokken zijn de beste juridische bijstand krijgen. “Ik wil de garantie dat alleen de allerbeste advocaten onze mensen verdedigen,” zei Bouman toen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven