Topadvocatuur onder druk

Delen:

Grote advocatenkantoren moeten de komende periode rekening houden met toegenomen concurrentiedruk: de relatie tussen het bedrijfsleven en de topadvocatuur is de afgelopen jaren verder verzakelijkt. Bedrijven shoppen steeds vaker en maken meer onderscheid in waar ze het moeilijke werk uitzetten en waar het bulkwerk. Bedrijfsjuristen vinden dat specialistisch werk gemiddeld maar liefst 44% goedkoper zou moeten zijn dan wat advocatenkantoren redelijk vinden, een forse stijging ten opzichte van 2008. Daarnaast zullen kantoren hun ondernemingsmodel moeten aanpassen naar voorspelbaarheid van kosten, en verbetering van efficiency.

Dat signaleert advocatenkantoor Eversheds Faasen naar aanleiding van het vandaag gepresenteerde onderzoek ‘Trends in de commerciële juridische dienstverlening’, uitgevoerd door Boer & Croon, in samenwerking met Baskerville en Nyenrode.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven