Topdrukte bij juridische promoties

Delen:

Foto: Pixabay

In enkele dagen tijd heeft Nederland er weer een groot aantal gepromoveerde juristen bij – maar liefst negentien. In Leiden promoveren er voor de Kerst nog vijf, in Groningen één, aan de UvA twee, in Maastricht vier en in Tilburg zijn het er zelfs zeven.

Gisteren haalde H. Zhai in Tilburg haar doctorsbul met het proefschrift Constitutional identity of contemporary China: the unitary system and its internal logic bij haar promotor Ernst Hirsch Ballin. Woensdag staat daar B. Hock zijn dissertatie Extraterritorial effects of OECD-based anti-bribery laws in theory and practice te verdedigen. Vrijdag is het de buurt aan M.H. Zakerossein, die bij hoogleraar strafrecht en victimologie Marc Groenhuijsen zijn proefschrift Situation selection regime at the international criminal court verdedigt.

Voor de Kerst volgen in Brabant ook nog D.E. van Norren (Development as service; a happiness, Ubuntu and Buen Vivir interdisciplinary view of the sustainable development goals – internationaal recht), C. Raucea (Citizenship inverted: from rights to status? – rechtsfilosofie), J. Li (The practice of property rights in rural China) en E.J.A. de Volder (Towards achieving Pax Africana? AU’s comprehensive and multi-layered collective security system – internationaal recht).

In Leiden is het iets minder druk met nog altijd vijf promoties. Daar gaat het om de proefschriften Frontex en mensenrechten: aansprakelijkheid onder het EVRM en het EU-recht in ‘Multi-Actor Situaties’ (Melanie Fink), De bescherming van concurrentiebelangen in het bestuursrecht (Jaap Wieland), Handhaving van privaatrecht door toezichthouders (René Hage). Zij promoveren allemaal op één dag, 13 december. Een dag later is het de beurt aan Het budgetrecht van het Nederlandse parlement in het licht van het Europees economisch bestuur (Michal Diamant) en op 19 december De toepassing en interpretatie van internationaal recht  in het Nederlands privaatrecht (Anneloes Kuiper-Slendebroek).

In Groningen hoopt Björn Hoops op 14 december doctor te worden met zijn proefschrift The legitimate justification of expropriation. Aan de UvA zijn het Bonne van Hattum met The resolution of duty-of-care claims, 20 december) en Christopher Soler (The global prosecution of core crimes under international law, 22 december). In Maastricht mag Ngo Chun Luk vanaf 14 december doctor voor zijn naam zetten, als hij zijn proefschrift met succes verdedigt (Diaspora status and citizenship rights; a comparative-legal analysis of the quasi-citizenship schemes of China, India and Suriname). Dat geldt ook voor Jasper Korving (18 december, Internal market neutrality), Sabrina Röttger-Wirz (18 december, The interplay of global standards and EU pharmaceutical regulation) en Nina Büttgen (20 december, EU Employment governance revisited: towards an innovative legal framework for employment regulation).

Aan de Vrije Universiteit en de Open Universiteit, in Utrecht en Nijmegen vinden dit jaar geen juridische promoties meer plaats.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven