Topicus ontwerpt systeemkoppeling tussen advocatuur en Rechtspraak

Delen:

Logo TopicusSoftwareleverancier Topicus gaat een systeemkoppeling ontwerpen voor digitale communicatie tussen de advocatuur en de Rechtspraak. Het sofwarebedrijf werkt in opdracht van Silex, het samenwerkingsverband van twintig grote, middelgrote en kleine kantoren die zich hebben verenigd ter voorbereiding op de digitalisering van de rechtspraak.

Door de KEI-wetgeving wordt het procesrecht gedigitaliseerd en moeten processtukken vanaf 2017 verplicht online bij de Rechtspraak worden ingediend.

De systeemkoppeling van Topicus stelt advocatenkantoren in staat om rechtstreeks vanuit hun eigen systemen documenten uit te wisselen met het zogenoemde ‘Aansluitpunt Rechtspraak’ van de Rechtspraak. De koppeling is een belangrijk alternatief voor het webportaal dat de Rechtspraak hier zelf voor laat ontwikkelen. De koppeling biedt meer mogelijkheden zoals werken in teams, het uploaden van meerdere documenten tegelijk, termijnbewaking en een directe koppeling met een documentmanagementsysteem.

Advocatenkantoren die zich niet bij Silex hebben aangesloten, kunnen ook de systeemkoppeling in licentie afnemen bij Topicus.

Met de ontwikkeling van de systeemkoppeling wil Silex digitaal procederen de komende jaren een impuls geven en ketenintegratie bevorderen. De systeemkoppeling wordt daarom zo ontwikkeld dat ook andere zaakstromen en overige ketenpartners, zoals deurwaarders, verzekeraars en andere overheidsorganen erop kunnen worden aangesloten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven