Topjaar Allen & Overy: veel en grote deals

Delen:

Foto: Pixabay

Allen & Overy heeft het afgelopen jaar wederom geadviseerd bij de meeste deals. Ook was het advocatenkantoor betrokken bij de grootste deals – voor het kantoor was 2017 een topjaar. Van Doorne, AKD en Lexence lieten zich kennen als sterke stijgers, De Brauw Blackstone Westbroek bleef wat achter. Dat blijkt uit het overzicht van M&A.

Of nu wordt gekeken naar het aantal deals dat een advocatenkantoor heeft begeleid of de waarde van die deals: Allen & Overy staat aan kop – net als in 2016. In 2017 begeleidde dit kantoor 65 deals, met een totale waarde van 28,8 miljard euro.

Ook Lexence adviseerde in 2017 bij 65 deals (32 in 2016), maar die waren samen maar 1 miljard waard. Loyens & Loeff deed 61 deals, Van Doorne 55 deals (en steeg in de tabel van de elfde naar de vierde plaats) en NautaDutilh er deed 54. AKD steeg flink in de deal-ranglijst: stond dit kantoor vorig jaar nog op de zeventiende plaats qua aantal deals, in 2017 eindigde het kantoor op de achtste plek (34 deals).

Maar het aantal deals zegt nog niet alles over de waarde van die deals. NautaDutilh realiseerde een dealwaarde van 28 miljard euro (net achter Allen & Overy), Loyens & Loeff 20,9 miljard. Daarmee steeg Loyens & Loeff van een tiende naar een derde plaats.

De Brauw Blackstone Westbroek zakte een beetje uit de top. Met een dealwaarde van 13 miljard staat het op de vierde plaats, vorig jaar was het kantoor de runner-up achter Allen & Overy. Maar met 29 deals in 2017 staat het Amsterdamse kantoor niet meer in de top-tien.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven