Topman V & J wil twee ministers

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Siebe Riedstra
Foto Ministerie van Veiligheid en Justitie

Secretaris-generaal Siebe Riedstra van het ministerie van Veiligheid en Justitie pleit ervoor om het departement te laten runnen door twee ministers. Dat zegt Riedstra in het Algemeen Dagblad in reactie op plannen van politieke partijen om het ministerie op te splitsen.

Partijen als PvdA, GroenLinks en D66 zien de reeks incidenten op het ministerie als een teken dat het departement te groot is. Bovendien vinden ze het vanuit de rechtstaatgedachte onwenselijk dat veiligheid en justitie onder één dak zitten.

Maar Riedstra vindt een splitsing niet nodig. “De omvang van een ministerie maakt niets uit,” stelt hij. Hij vindt het juist een voordeel dat alle diensten binnen één ministerie om de tafel kunnen zitten om oplossingen te vinden.

Over de botsende belangen van rechtspraak en opsporing zegt Riedstra: “Een splitsing is niet nodig zolang de minister,  de staatssecretaris en de ambtelijke top erkennen dat er een spanning is. Dat is hier te lang ontkend. Ik denk dat je met twee ministers die ieder één van die twee belangen in het oog houden, op punten waar spanning zit, gemakkelijker discussie krijgt. De een houdt de rechtstaat in de gaten, de ander komt met veiligheidsdilemma’s.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top