Training voor ICC arbitrage

Delen:

Beeld bij ICCVoor juristen die zich willen verdiepen in arbitrage bij het International Commercial Court (ICC) in Den Haag organiseert ICC een tweedaagse seminar. Een fictieve procedure maakt deel uit van dit evenement op 28 en 29 januari.

ICC is een procedure voor het oplossen van internationale geschillen. Het ICC-Arbitrage-reglement wordt uitgelegd. Deze studie van een gesimuleerde arbitragezaak is gericht op de praktische behoeften van degenen die betrokken zijn bij internationale handel en investeringen. De trainers geven inzichten in de do’s en dont’s van internationale arbitrage, met de nadruk op verschillen in cultuur en juridische praktijk.

De training gaat uitgebreid in op de ICC arbitrageprocedure 2012. Door het gebruik van een casestudy benadering kunnen de deelnemers zich voorbereiden op de arbitrageprocedure onder de ICC-regels. De deelnemers werken in kleine groepen en plenair.

Sprekers zijn:

  • Annet van Hooft, vice-voorzitter van de Commissie voor Arbitrage & ADR. Ze is tevens advocaat bij Bird & Bird (Parijs) en voormalig adviseur van ICC Internationaal Hof van Arbitrage.
  • Friederike Schäfer, counsel bij het ICC Internationaal Hof van Arbitrage
  • Marnix Leijten, vice-president van het ICC Arbitragehof. Hij is tevens advocaat/partner bij De Brauw Blackstone Westbroek.

De voertaal is Engels.

Registreren: op de website van ICC.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven