Turbulente tijden voor de advocatuur. Deze tijd vraagt visie en leiderschap.

Delen:

Bert HokkenDe economische omgeving waarin de advocatuur opereert, verandert in rap tempo. De veranderende marktomstandigheden zijn voor ieder kantoor voelbaar. Nieuwe alternatieve (digitale) juridische dienstverleners winnen aan marktaandeel. Juist nu is het noodzakelijk dat bestuurders van advocatenkantoren leiderschap tonen en het kantoor met visie en strategisch inzicht door het veranderende landschap loodsen.

De belangrijkste succesfactor van een onderneming is zonder twijfel de ondernemer. Want ondernemers hebben ideeën, visie, lef en doorzettingsvermogen. Hun ambitie vormt dé motor achter het bedrijf. Maar wie vervult die ondernemersrol bij een advocatenkantoor? Meestal zijn dit mensen die gestudeerd hebben om advocaat te zijn en het besturen ‘erbij doen’. Terwijl dit een taak is waarvoor niet alleen juridische, maar óók ondernemers- en managementkwaliteiten nodig zijn. Dit geldt des te meer bij (middel)grote advocatenkantoren, met veelal eigenwijze professionals.

In een tijd waarin ook de advocatuur met nieuwe eisen en marktomstandigheden te maken heeft, is extra training en opleiding voor bestuurders in de advocatuur harde noodzaak. Het Advocatuur Congres 2012 biedt uitkomst. In twee zeer intensieve dagen krijgt u handvatten voor het ontwikkelen van een visie, het neerzetten van een strategie en de implementatie daarvan. Toonaangevende sprekers bieden u de nieuwste inzichten over onderwerpen als leiderschap, talentmanagement, strategie, marktbewerking en het in beweging krijgen van uw organisatie. Het Advocatuur Congres 2011 wordt exclusief georganiseerd voor bestuurders en directeuren van advocatenkantoren. De sessies en discussies gaan dan ook over zaken die voor de deelnemers direct herkenbaar zijn. Ook tijdens de informele momenten leidt dat ongetwijfeld tot interessante gesprekken.

Het Advocatuur Congres is hét congres voor bestuurders en directeuren van advocatenkantoren die kennis en inspiratie willen opdoen om hun organisatie succesvol te leiden. De afgelopen jaren is het Advocatuur Congres door de deelnemers hoog gewaardeerd. Vorig jaar maar liefst met een 8,9!
Op de evaluatieformulieren van het Advocatuur Congres 2011 stonden reacties als ‘complimenten voor het feit dat sprekers wetenschap en praktijk combineren’, ‘inspirerende dagen’, ‘prima bijeenkomst’, ‘goede sfeer’, ‘uitstekende sprekers’, ‘veel humor’, ‘het zet je weer op het goede spoor’, ‘goed om met lotgenoten te spreken over herkenbare problematiek’, ‘super!’, ‘veel inspiratie gekregen om maandag direct mee aan de slag te gaan’.

Op de afgelopen congressen waren zowel bestuurders als directeuren aanwezig van kantoren met tussen de 8 en 140 advocaten. Niet alleen de traditionele kantoren waren vertegenwoordigd maar evenzeer de niche- en combinatiekantoren.

Voor meer informatie: www.advocatuurcongres.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven