Twee benoemingen en een partnertoetreding

Delen:

Deze week in het overzicht van carrierèwisselingen: Mr. Rob de Win is per 1 maart aangetreden als partner bij Certa Legal Tax, Jeffrey Rachlinski is benoemd tot hoogleraar Empirical Legal Studies en Prof. mr. P.H.P.H.M.C. van Kempen is afgelopen maand in Zuid-Afrika benoemd tot Secretary-General van de International Penal and Penitentiary Foundation

Mr. Rob de Win is per 1 maart aangetreden als partner bij Certa Legal Tax. De Win was hiervoor werkzaam als partner in de fi scale praktijk bij advocatenkantoor Van Doorne. Hij is gespecialiseerd in het adviseren en procederen over de fi scaal juridische aspecten bij vastgoedprojecten,-transacties en -investeringen. In dat kader heeft hij bijzondere ervaringmet en aandacht voor publiek-private samenwerkingsverbanden.

Prof. mr. P.H.P.H.M.C. van Kempen (1969), hoogleraar Straf- en Strafprocesrecht alsmede hoogleraar Rechten van de mens aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is afgelopen maand in Zuid-Afrika benoemd tot Secretary-General van de International Penal and Penitentiary Foundation (IPPF). Piet Hein van Kempen is deskundig op het gebied van het Nederlandse straf- en strafprocesrecht, strafrechtelijke ontwikkelingen in het recht van de Europese Unie en de Europese en internationale mensenrechten. Als Secretary-General draagt Van Kempen onder andere verantwoordelijkheid voor het wetenschappelijk programma van de Foundation.

Prof.dr. Jeffrey Rachlinski is benoemd tot hoogleraar Empirical Legal Studies in de Erasmus School of Law. Rachlinski, tevens hoogleraar aan de Cornell Law School (Ithaca, NY, USA), is zowel jurist als psycholoog en gespecialiseerd in empirische bestudering van het recht. Hij gaat deel uitmaken van het Erasmus School of Law interdisciplinair onderzoeksteam ‘Behavioural Approaches to Contract and Tort’ om nieuwe onderdelen van empirisch onderzoek aan de rechtenfaculteit te ontwikkelen op gebieden zoals justitiële besluitvormingsprocessen en strategieën bij geschillen. Met de benoeming van Rachlinski heeft de Erasmus School of Law in totaal drie leerstoelen in Empirical Legal Studies. De twee andere leerstoelen zijn onlangs ingenomen door socioloog prof.dr. Vincent Buskens, en econoom Jonathan Klick.

 

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven