Twee vrouwen gaan in arrondissement Amsterdam dekenaat als duo uitvoeren

Het arrondissement Amsterdam krijgt een duo als deken. Twee vrouwelijke advocaten volgen in september de huidige deken Evert-Jan Henrichs op.

Delen:

Twee vrouwen gaan in arrondissement Amsterdam dekenaat als duo uitvoeren - Mr. online
Foto: Depositphotos

De nieuwe dekens zijn Jacqueline Schaap en Barbara Rumora-Scheltema. Zij willen ieder drie dagen per week aan deze functie besteden. Daarnaast willen ze actief blijven in hun eigen advocatenpraktijk. Tegen het Advocatenblad zei Rumora-Scheltema dat het dekenaat in Amsterdam méér is dan een fulltime baan. In deze constructie heeft Amsterdam een dekenaat dat zes dagen in de week operationeel is. Het is nog onduidelijk hoe zij het dekenaat gaat invullen en wie welke portefeuille voor haar rekening neemt. De huidige deken, Evert-Jan Henrichs, neemt op 1 september na viereneenhalf jaar afscheid.

Jacqueline Schaap

Jacqueline Schaap (60) is momenteel waarnemend deken in Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het intellectueel eigendoms- en mediarecht. Voordat zij in 1988 advocaat werd was zij merken- en modellengemachtigde. Zij begon als advocaat bij Boekel de Nerée waar zij partner en hoofd van de sectie Intellectuele Eigendom was. In 2002 was zij een van de oprichters van Klos Morel Vos & Schaap, waarvan zij tevens een aantal jaren managing partner was. Momenteel is zij als partner verbonden aan Visser Schaap & Kreijger. Zij heeft meerdere bestuurlijke nevenfuncties.

Barbara Rumora-Scheltema

Ook Barbara Rumora-Scheltema (57) is actief in de Raad van Orde in Amsterdam. Daar is zij penningmeester en heeft de portefeuille grote kantoren. Zij werkt sinds 2001 bij NautaDutilh (tegenwoordig is ze partner), waar ze een ondernemingsrechtelijke en commerciële procespraktijk heeft. Verder is zij gespecialiseerd in het insolventierecht en in internationale arbitrage. Ook zij heeft meerdere nevenfuncties.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven