Tweede Meillo-lezingcyclus over passie voor recht

Delen:

SSR (het opleidingsinstituut van de rechterlijke macht) en het Openbaar Ministerie organiseren op 11 oktober voor de tweede keer de Meillo-lezingcyclus in Felix Meritus in Amsterdam. De betekenis van passie voor het werk van de magistraat en de passie voor het recht staat op deze dag centraal. Dagvoorzitter is Chazia Mourali.

Een drietal vertegenwoordigers uit de rechterlijke macht, wetenschap en kunst, belichten ieder vanuit hun eigen gezichtspunt de betekenis van passie voor het werk van de magistraat.
– Micha Hamel, componist, dirigent en dichter. Opvallend veelzijdig Nederlands kunstenaar met natuurlijke behoefte om grenzen tussen disciplines te overschrijden.
– prof. mr. Arthur S. Hartkamp, voorheen procureur-generaal bij de Hoge Raad en thans hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
– prof. mr. Edgar du Perron, decaan van Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar aan de UvA.

SSR heeft in 2011 de Meillo-lezing in het leven geroepen om jaarlijks met het thema ‘Passie voor het recht’ een breed publiek te bereiken, geïnteresseerden in recht en rechtspraak te ontmoeten en aandacht te vragen voor magistraten die zich met passie inzetten voor een rechtvaardige samenleving. De Meillo-lezing ontleent haar naam aan voormalig raio en officier van justitie Eva Meillo, opgeleid bij SSR, die in 2008 bij een verkeersongeluk in Thailand is omgekomen, terwijl zij probeerde naar Nederland te reizen in verband met de Palm Investzaak. Passie en gedrevenheid waren voor deze jonge magistraat drijfveren bij het uitoefenen van haar vak.

Tijdens de bijeenkomst zal ook voor de eerste keer de mr. Eva Meillo-prijs worden uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en een penning (ontworpen door Da van Daalen). Met deze prijs, een initiatief van de mr. Eva Meillo Stichting, wordt een persoon of groep geëerd, die door middel van een journalistieke en/of populairwetenschappelijke publicatie, een televisiedocumentaire, dramaserie, telefilm of toneelstuk, het werk van het Openbaar Ministerie op een onderzoekende, structurele en kritische manier inzichtelijk maakt voor een breed publiek. Genomineerden zijn Paul Vugts (journalist Het Parool), Vasco van der Boon en Gerben van der Marel (journalisten Financieel Dagblad) en het Team Niehe Media.

Datum en tijdstip: 11 oktober van 15.00 tot 19.00 uur
Locatie: Shaffy-zaal van Felix Meritis in Amsterdam
Aanmelding: stuur een e-mail naar events@ssr.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven