Twijfelachtige praktijken letselschadebureaus

Delen:

De Vereniging van Letselschade-advocaten “LSA” heeft geshockeerd kennis genomen van het TROS-programma “Radar” van 11 januari 2010. In die uitzending kwamen de twijfelachtige praktijken van een aantal letselschadebureaus aan de orde.

Deze letselschadebureaus spreken met de cliënt “No cure no pay” af in gevallen waarin deze afspraak de cliënt alleen maar benadeelt. Zelfs komt het voor dat deze letselschadebureaus een percentage in rekening brengen bij het slachtoffer, en hun kosten dan ook nog eens een keer in rekening brengen bij de aansprakelijkheidsverzekeraar: het zgn. “dubbel vangen”. Slachtofferhulp Nederland spreekt hier onomwonden van “diefstal”.

Tenslotte komt het voor dat letselschadebureaus met een aansprakelijkheidsverzekeraar afspreken dat het letselschadebureau een percentage van de schadevergoeding krijgt, zonder dat het slachtoffer daar iets van af weet!

LSA moet niets van deze praktijken hebben en heeft naar aanleiding van de Radar-uitzending een onderzoek ingesteld, of er advocaten zijn binnen LSA die banden hebben met dit soort letselschadebureaus.

Naar aanleiding van dit onderzoek is één lid uit het lidmaatschap ontzet. Tevens zal LSA alle leden aanschrijven dat als zij dit soort letselschadebureaus bij gaan staan, dat reden zal zijn om ze uit de vereniging te zetten. De letselschadebureaus waarom het gaat zullen door het LSA-bestuur eerst worden gehoord.

LSA staat voor kwaliteit bij de vergoeding van letselschade. Slachtoffers die hun zaak in behandeling hebben gegeven aan een dergelijk letselschadebureau, kunnen een afspraak maken met een LSA-advocaat, die gratis zal beoordelen of het slachtoffer wordt benadeeld door de afspraak die hij/zij met het bureau heeft gemaakt. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven