Twintig jaar EU: reflecties uit Maastricht

Delen:

verdrag-van-maastrichtOp 1 november 2013 is het exact 20 jaar geleden dat het Verdrag van Maastricht in werking trad. Ter gelegenheid hiervan organiseert de Universiteit Maastricht, in samenwerking met Gemeente Maastricht, op 25 oktober de conferentie Twenty Years Treaty on European Union: Reflections from Maastricht. Door verschillende sprekers, waaronder oud-premier Ruud Lubbers, wordt uitgebreid stilgestaan bij de veranderingen die het Verdrag in de afgelopen twintig jaar teweeg heeft gebracht.

Wat heeft het Verdrag gedurende de afgelopen twintig jaar betekend in relatie tot de economische en monetaire unie (invoering van de euro) en hoe heeft het vorm gegeven aan het begrip Europees Burgerschap? Wat merken we er vandaag de dag van?

De conferentie biedt academici, beleidsmakers en politici een platform voor dialoog over lessen uit het verleden in relatie tot verdere ontwikkeling en de toekomst van de EU. Onder de sprekers bevinden zich oud-premier Ruud Lubbers, voormalig Euro-Commissaris Pascal Lamy (tot voor kort Directeur Generaal van de Wereldhandelsorganisatie), Christiaan Timmermans (voormalig rechter aan het Europese Hof van Justitie) en Stephen Weatherill (Jacques Delors leerstoel European Law aan de University of Oxford).

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven