Uitreiking Amsterdamse Dekenprijs aan gevangen advocaat

Delen:

De Amsterdamse Dekenprijs zal dit jaar worden uitgereikt aan de gevangen Syrische mensenrechtenadvocaat Muhannad al-Hassani. Deze prijs wordt jaarlijks overhandigd aan een advocaat met bijzondere verdiensten.

Al-Hassani is op 23 juni 2010 door de rechtbank in Damascus veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor delicten als het verspreiden van informatie die het nationale sentiment verzwakt en het verspreiden van valse informatie over Syrië in het buitenland. Daarnaast is hij door de plaatselijke Orde voorgoed van het tableau geschrapt. Deze maatregelen zijn klassieke voorbeelden van schending van mensenrechten als vrijheid van meningsuiting en vrijheid van beroepsuitoefening.

De advocaat was voorzitter van een Syrische mensenrechtenorganisatie en hij trad op voor mensenrechtenactivisten. Hij volgde de gang van zaken bij het Staatsveiligheidshof en bracht daar verslag van uit.

De uitreiking vindt plaats op het Bureau van de Amsterdamse Orde van Advocaten op 21 oktober van 12.30 tot 14.00 uur. Iyas Maleh, de zoon van de eveneens gevangen Syrische advocaat Haitham al-Maleh (die eerder als advocaat van Al-Hassani optrad), zal de prijs namens Muhannad al-Hassani in ontvangst nemen.

Eerder werd de Dekenprijs onder meer uitgereikt aan: mr. R.J. Hamerslag, mr. G.G.J. Knoops, mr. B. Böhler, mr. W.C. van Manen, mr. P.H. Bakker Schut, mr. C. Drion en mr. H.C.S. Warendorf.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven