Uitstel nieuwe opleiding advocaten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto Pexels.com

Het gaat niet lukken om de nieuwe Beroepsopleiding Advocatuur in te voeren in maart 2020. De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) verwacht nu dat vernieuwde opleiding pas in september 2020 van start gaat, vertelde Johan Rijlaarsdam (Algemene Raad) tijdens de vergadering van het College van Afgevaardigden op 13 december 2018.

“Maart 2020 is te ambitieus,” zei Rijlaarsdam. Zolang de nieuwe opleiding niet van start gaat, zal de huidige uitvoeringsorganisatie CPO-Dialogue de tussenliggende periode waarschijnlijk overbruggen. “Die intentie is uitgesproken,” zegt Rijlaarsdam.

De nieuwe opleiding moet een brede basis bieden aan stagiairs vanuit alle kantoren en praktijken, maar ook tegemoetkomen aan de diversiteit binnen de balie. Uit het consultatiedocument BA2020 blijkt dat de NOvA meer aandacht wil voor het portfolio. Ook pleit de Orde in dat document voor een grotere rol van de patroon en de invoering van een cognitieve toelatingstoets.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top