Uitstel van uitkleden rechtbanken

Delen:

Beeld bij Uitstel rechtspraakDe Raad voor de Rechtspraak en de gerechtsbesturen hebben het besluit om zeven rechtbanken uit te kleden uitgesteld na fel verzet vanuit de samenleving.  Ze zien dus af van het plan om al deze week een besluit te nemen.

De Rechtspraak zal de komende weken gebruiken om in gesprek te gaan met bestuurders van de zittingslocaties waar het aanbod van rechtszaken wordt verminderd (Alkmaar, Almelo, Assen, Dordrecht, Lelystad, Maastricht en Zutphen).

Ook kondigt de Rechtspraak aan te zullen praten met medezeggenschapsorganen en de vakbonden, waaronder de NVvR (de vakbond en beroepsvereniging voor rechters en officieren van justitie). 

De NVvR heeft geëist uitstel geëist. ‘De NVvR eist een fatsoenlijke consultatietijd voordat de bestuurders in de rechtspraak een besluit nemen over het Meerjarenplan,’ liet de vereniging weten in een persbericht. Ook advocaten en politiek bestuurders gaven tegengas.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven