Juridisch nieuws

Unicum: summa cum laude voor rechtenstudente

Foto: Tero Vesalainen/Pixabay

Een unicum aan de Erasmus School of Law: studente Nikki Speklé is op 25 juli 2019 summa cum laude geslaagd voor haar master Legal Theory & Socio-Legal Studies. Voor deze nieuwe masteropleiding haalde zij gemiddeld een 9,3.

Voor haar masterscriptie Enfranchising all affected interests: the case for a world federation en de verdediging daarvan ontving zij van haar begeleiders Wibren van der Burg, hoogleraar Legal Philosophy and Jurisprudence, en Machteld Geuskens een 9,5. Het is Speklé’s tweede summa cum laude; ook bij haar master economie was zij hiermee afgestudeerd. Voor haar economiescriptie (2018) Closing the gates, moving the crime? An analysis of the effect of closing turnstiles gates at metro stations on the spatial distribution of crime in Rotterdam haalde ze ook al een 9,5, hetzelfde cijfer als het gemiddelde van haar vakken. Ook het gymnasium voltooide ze cum laude.

Om summa cum laude of ‘met de hoogste lof’ af te studeren moet een student een gewogen gemiddelde van eerstbehaalde resultaten (dus geen herkansingen) hebben van ten minste een 9. Verder mag geen van de eerstbehaalde resultaten onder een 7 zijn en moet de student ten minste een 9 halen voor de eindscriptie.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures