Vaart achter wijziging Advocatenwet

Delen:

De wijziging van de Advocatenwet waardoor de deken de mogelijkheid krijgt om advocaten die over de schreef gaan met een versnelde procedure tuchtrechtelijk aan te pakken, is op 7 oktober jl. met algemene stemmen door de Tweede kamer aangenomen.

Volgens de Orde is het zaak de wet per 1 januari in werking te laten treden omdat de deken tuchtrechtelijke gegevens over de advocaat, die vallen onder de Wet bescherming persoonsgegevens, aan de tuchtrechter moet kunnen overleggen. Het College Bescherming Persoonsgegevens verleende tot nog toe daar voor een ontheffing, maar deze ‘noodvoorziening’ loopt op 31 december af. Of het College opnieuw een ontheffing zal verlenen als de wet later dan 1 januari in werking treedt, is twijfelachtig, schrijft deken Willem Bekkers aan de Eerste Kamer. En zonder ontheffing of wet zou een wettelijke basis voor de uitvoering ontbreken.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven