Vaart achter wijziging Advocatenwet

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De wijziging van de Advocatenwet waardoor de deken de mogelijkheid krijgt om advocaten die over de schreef gaan met een versnelde procedure tuchtrechtelijk aan te pakken, is op 7 oktober jl. met algemene stemmen door de Tweede kamer aangenomen.

Volgens de Orde is het zaak de wet per 1 januari in werking te laten treden omdat de deken tuchtrechtelijke gegevens over de advocaat, die vallen onder de Wet bescherming persoonsgegevens, aan de tuchtrechter moet kunnen overleggen. Het College Bescherming Persoonsgegevens verleende tot nog toe daar voor een ontheffing, maar deze ‘noodvoorziening’ loopt op 31 december af. Of het College opnieuw een ontheffing zal verlenen als de wet later dan 1 januari in werking treedt, is twijfelachtig, schrijft deken Willem Bekkers aan de Eerste Kamer. En zonder ontheffing of wet zou een wettelijke basis voor de uitvoering ontbreken.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top