Van engeltjes bengeltjes maken bij J&V

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: depositphotos

Bij het ministerie van Justitie &Veiligheid (J&V) is er onvrede onder ambtenaren over het cursusprogramma om tot een open, veilige en integere organisatie te komen, schrijft het AD. Ambtenaren vinden enkele aangeboden cursussen “absurd”, “te zweverig” en “geldverspilling”. Het is volgens de krant niet de eerste keer dat er gemord wordt over de manier waarop het ministerie de transparantie wil bevorderen.

De workshops werden gehouden in de Week van het Onbesproken Gedrag waarvoor minister Grapperhaus 2 september het startsein gaf en moesten zorgen voor een ‘werkomgeving waarin een ieder zich durft uit te spreken’.

Ambtenaren konden meedoen aan verschillende workshops zoals ‘Kletspot’, waarbij ze op een ludieke manier in gesprek konden gaan over onderwerpen die vaak onbesproken blijven, ‘De Cirkel van Openheid’, en ‘Hoe maak ik van mijn engeltjes bengeltjes’. In die laatste workshop van NLP-coach en tarotlezeres Imke Gaiser Verhaeren leren ambtenaren hoe ze “hun Bengel kunnen gebruiken om met respect en een knipoog gedrag bespreekbaar kunnen maken”.

Ongeloofwaardig

Vooral op de cursussen van Gaiser Verhaeren is kritiek. “Te vaag”, “te zweverig”, “absurd” en “geldverspilling” reageren verschillende J&V-medewerkers. Storend wordt ook gevonden dat niemand sprak over affaires als het aftreden van staatssecretaris Harbers, de aangifte tegen het lek in de WODC-zaak of de eventuele bemoeienis in de zaak-Wilders, wat de cursussen ongeloofwaardig maakte.

Gaiser-Verhaeren zou volgens het AD in 2018 ook door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn gevraagd voor tarotsessies, maar dit zou na interne kritiek zijn afgeblazen.

Genoeg ander aanbod

Volgens een J&V-woordvoerder, die het cursusprogramma niet wilde toelichten, konden ambtenaren uit genoeg andere cursussen kiezen wanneer workshops als ‘Kletspot’ hun niet aansprak.

Om hoeveel klagende ambtenaren het gaat vermeldt het AD niet. Maar dat er opnieuw anoniem gemord wordt zou kunnen betekenen dat nog niet iedereen bij het ministerie zich durft uit te spreken.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top