‘Van muurbloem naar congrestijger’

Delen:

De advocaat die zich tijdens collectieve netwerkactiviteiten actief opstelt en zich zodoende in de kijker speelt, maakt een grotere kans op promotie (in functie en salaris) in vergelijking met de ‘muurbloempjes’. Dit geldt met name voor vrouwelijke advocaten. Ook vrijheid in de werkuitvoering is gunstig voor iemands carrière in de advocatuur. Advocaten die tevreden zijn over hun loopbaan hebben hiernaast vaker een proactieve instelling waardoor ze problemen eerder voorzien en hier snel op kunnen inhaken.

Dit blijkt uit zowel een vierjarig vragenlijstonderzoek als uit enkele verdiepende interviews met advocaten in grote en kleinere Nederlandse advocatenkantoren. Het onderzoek is uitgevoerd door mr. Christ’l Dullaert (directeur Le Tableau) en dr. Josje Dikkers (docent Human Resource Management aan de Hogeschool Utrecht).

Het lijkt er op dat de advocaten die zich (pro)actief opstellen en dit zichtbaar kunnen maken aan sleutelfiguren binnen hun kantoor het succesvolst zijn, zowel in termen van hun carrièrevoortgang als in termen van tevredenheid over hun loopbaan. Aldus komen de resultaten van dit onderzoek overeen met de bevindingen van andere studies uit de Verenigde Staten rond personal branding (onder andere vanuit de American Bar Association; Goshtasbi, 2011) en uit Nederland naar het ‘arenamodel’ (Jansen & Vinkenburg, 2006).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven