VBK app wint Computable Award

Delen:

Beeld bij VBK appDe transitie app van advocatenkantoor Van Benthem Keulen (VBK) is door ict-vakblad Computable uitgeroepen tot het beste ict-project in de categorie mkb in 2016. Daarmee is VBK het eerste advocatenkantoor dat deze eer ten deel valt. Inmiddels heeft het Utrechtse advocatenkantoor een nieuwe online tool in voorbereiding: de litigation valuator.

Tijdens een awardshow in de Jaarbeurs in Utrecht verkozen de jury en het publiek de app van VBK dinsdag 1 november tot winnaar. Met deze kosteloze transitie app kunnen HR professionals in een beveiligde omgeving direct een ontslagvergoeding (Wet Werk en Zekerheid) berekenen. Ze kunnen ook de uitgewerkte berekening per e-mail krijgen. De app is bijna een jaar in de lucht, en is 2350 keer gedownload, vertelt directeur Johan Koggink van VBK.

VBK introduceert binnenkort een tweede online tool: de litigation valuator. “Deze moet gaan helpen om een betere onderbouwing te geven aan de beslissing wel of niet te procederen,” licht Koggink toe. “De cliënt gaat voorafgaand daaraan met ons om de tafel zitten. We kijken welke stappen zich kunnen voordoen in een civiele procedure, hoe groot de kans daarop is, en welk prijskaartje daar dan aan hangt. Op basis daarvan rolt er een totaalprijs uit. En die kan er toe leiden dat er wordt besloten om te procederen of te schikken. “

Op deze manier ontstaat een transparant beeld van werkzaamheden en kosten en wordt de befaamde ‘black box’ (die veel cliënten weerhoudt om te gaan procederen) voorkomen. Koggink: “Op dit moment wordt dit systeem gevuld met de kennis en ervaring die we hebben en nog steeds opdoen. Dat wordt dan een goed voorbeeld van het zinvol gebruik van big data.”

De litigation valuator wordt begin volgend jaar geïntroduceerd.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven