Veel veranderingen in het notariaat

Delen:

Het jaar 2013 staat voor het notariaat in het teken van veel veranderingen. Door de wijzigingen van de Wet op het notarisambt (Wna) per 1 januari wordt het toezicht op het notariaat anders, kunnen (kandidaat-)notarissen ook toegevoegd notaris worden en verandert de behandeling van declaratiegeschillen. En door de herziening van de gerechtelijke kaart moeten er nieuwe ringbesturen komen, een nieuwe ledenraad en nieuwe kamers voor het notariaat.

De meeste wijzigingen komen voort uit het wijzigingen van de Wet op het notarisambt. Hierdoor gaat het stelsel van toezicht en tucht er heel anders uitzien. In plaats van negentien kamers van toezicht komen er vier kamers voor het notariaat. Deze gaan alleen tuchtrecht beoefenen, de toezichtfunctie gaat naar het Bureau Financieel Toezicht (BFT). Het BFT gaat integraal toezicht uitoefenen op het notariaat, dus zowel financiën, als kwaliteit en integriteit.

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven